ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομπάμα στην Αθήνα: Αναχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ομπάμα στην Αθήνα: Αναχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Επίσκεψη Ομπάμα | Ειδήσεις: Αποθέωσε τη χώρα μας στην ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ – Χρησιμοποίησε στίχους από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, μίλησε... ξανά ελληνικά, αναφέροντας τις λέξεις «γεια σας, καλησπέρα, φουστανέλα, δημοκρατία και... Αντετοκούνμπο» και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα δει καλύτερες ημέρες».

Με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς!» και εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων ο Μπαράκ Ομπάμα ολοκλήρωσε στις 14:55 το απόγευμα της Τετάρτης (16/11/2016) τον τελευταίο του λόγο ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Στην ομιλία του, ο κ. Ομπάμα στην ομιλία του, μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και έθιξε τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

Έκανε εκτενέστατες αναφορές στο μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού και τη συμβολή της αρχαίας Ελλάδας για την εγκαθίδρυση του πολιτεύματος της Δημοκρατίας, ενώ χρησιμοποίησε αρκετές ελληνικές λέξεις, όπως «δήμος», «φιλότιμο», «ούζο», «φουστανέλα» και «Αντετοκούνμπο».

Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο παραβρίσκονται στο Ίδρυμα για την ομιλία, αφού πέρασαν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Δείτε το χρονικό της επίσκεψης Ομπάμα, όπως την κατέγραψε το Newsbomb.gr

Κατά τη διάρκεια των επαφών του με Τσίπρα και Παυλόπουλο, η ελληνική κυβέρνηση «πάγωσε» με την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα, που θύμισε... Μέρκελ: «Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα». Ηχηρό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τα εθνικά θέματα.

Όπως εύστοχα είχε επισημάνει το Newsbomb.gr εδώ και αρκετές ημέρες, ο Μπάρακ Ομπάμα ήρθε στην Αθήνα για να μοιράσει χαμόγελα και... φθηνή ελπίδα, η οποία άλλωστε δεν κοστίζει και τίποτα.

Με τον ίδιο τρόπο που εδώ και 6 χρόνια αντιμετωπίζει την Ελλάδα η κυρία Μέρκελ, ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε τη συμπράστασή του στον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να κομίζει κάτι συγκεκριμένο ως λύση για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα μνημόνια. Αντιθέτως, άφησε να εννοηθεί ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Διονυσίας Προκόπη που παρακολούθησε τις συναντήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ομπάμα: Ο ελληνικός λαός έχει υπομείνει αρκετά, αλλά έχετε δρόμο ακόμα

Μαστίγιο και καρότο από τον Ομπάμα για το χρέος

Λίγο μετά τις 14:30 υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με κυρίαρχα ζήτημα το Κυπριακό, την κρίση, το προσφυγικό αλλά και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε εδώ όλο το διάλογο Ομπάμα - Τσίπρα

Κατά την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα δεν έλλειψαν και τα απρόοπτα.

Δείτε εδώ τις γκάφες

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών μετέτρεψαν την Αθήνα σε... κόλαση.

Δείτε πώς θα κυκλοφορήσουν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη (16/11)

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις