ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό

Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό

Για «υπονόμευση της επένδυσης στο Ελληνικό, ύψους 8,1 δισ. ευρώ και 75.000 θέσεων εργασίας» κατηγορεί ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος την κυβέρνηση, εξαιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης στην υλοποίηση του έργου.

Με αφορμή την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι μετά την ψήφιση της σύμβασης από τη Βουλή δεν έχει προχωρήσει τίποτα για την επένδυση στο Ελληνικό».

Κατά τη συζήτηση της ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών προσωπικά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό και δεν απάντησαν στις ερωτήσεις μας» και πως στα ερωτήματα

- Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το Υπ. Πολιτισμού που αφορούν θέματα Διατηρητέων και Αρχαιολογίας;

- Πότε αναμένεται να ξεκινήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η διαβούλευση επί της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το έργο;

- Πότε θα ολοκληρωθεί η στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού στο Υπουργείο Οικονομικών; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

- Πότε αναμένεται η κατάθεση του master plan στο ΣτΕ;

- Πότε θα προχωρήσετε στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος;

ο υπουργός «αντί ο να απαντήσει με σαφή χρονοδιαγράμματα, κατέφυγε σε ευχολόγια, ενώ ο χρόνος περνά άπρακτος και κάθε μέρα χάνονται οι 75.000 θέσεις εργασίας και τα 300 εκ. ευρώ προκαταβολή που θα καταθέσει στο Δημόσιο ο επενδυτής, επιπλέον των άλλων ασφαλιστικών εισφορών, φόρων κλπ».

Ο ίδιος δε, προσθέτει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καλέσει τα κόμματα «του δημοκρατικού τόξου, ζητώντας την άμεση σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Μορφωτικών Υποθέσεων σε κοινή συνεδρίαση, ώστε να προσέλθουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο παρακάτω βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις