ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο φιάσκο στην υπόθεση Siemens

Νέο φιάσκο στην υπόθεση Siemens
Καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για τη σύσταση προανακριτική επιτροπής για την πολύκροτη υπόθεση...

Νέο φιάσκο στην υπόθεση Siemens, καθώς καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση για τη σύσταση προανακριτική επιτροπής για την πολύκροτη υπόθεση.

Η πρόταση αφορούσε την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξης κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Από τους συνολικά 165 βουλευτές που ψήφισαν

Για τον Γ.Αλογοσκούφη

Υπέρ ψήφισαν 130 βουλευτές, κατά 8, παρών 9, βρέθηκαν 7 λευκά και 11 άκυρα

Για τον Χρ.Μαρκογιαννάκη

Υπέρ ψήφισαν 128, κατά 9, δέκα δήλωσαν παρόντες, βρέθηκαν 6 λευκά και 12 άκυρα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι με δεδομένο ότι θα ψήφιζαν μόνο οι 149 του ΠΑΣΟΚ καθώς 5 απουσίαζαν απο τη διαδικασία, εξάγεται το συμπερσμα ότι υπήρξαν 19 διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο την περίπτωση Αλογοσκούφη και 21 για τον Χρ.Μαρκογιαννάκη.

Ανακοίνωση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση, έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για την διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ και ως Κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, σε υποθέσεις κατά προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν «κατά συνείδηση».