ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος – Κερέ: Τι συζήτησαν για αξιολόγηση και ΕΚΤ

Παυλόπουλος – Κερέ: Τι συζήτησαν για αξιολόγηση και ΕΚΤ

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας (28/11/2016) το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά. Η συζήτηση μεταξύ του ΠτΔ και του στελέχους της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, επικεντρώθηκε σε δύο τομείς:

- Στον τομέα της δεύτερης αξιολόγησης και της ανάγκης ολοκλήρωσής της το συντομότερο δυνατόν.

- Στον τομέα της ενίσχυσης των μέσων που διαθέτει η ΕΚΤ προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση στην ευρωζώνη και να θωρακίσει τη συνοχή και την προοπτική της.

Από την πλευρά της ΕΚΤ, μάλλον αισιόδοξη είναι η αίσθηση σχετικά με το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης. Ωστόσο, τη θέση της Κομισιόν, θα εκφράσει αργότερα σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί και με τον Επίτροπο, αρμόδιο για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις