ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση αυτή υπονομεύει τις προοπτικές της οικονομίας

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση αυτή υπονομεύει τις προοπτικές της οικονομίας

Τα πυρά του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, δέχθηκε σήμερα, Tετάρτη (30/11/2016) η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για την άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έβαλε στο ψυγείο το νόμο πλαίσιο 4262 για την απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ένα νόμο-τομή» και «σήμερα, φέρνει έναν άλλο νόμο, που ακυρώνει στην ουσία την τομή αυτή, δηλαδή την απελευθέρωση της οικονομικής δραστηριότητας».

«Υπήρχε μια φορά και έναν καιρό μια ανάλγητη, νεοφιλελεύθερη και τρισκατάρατη κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο, η οποία είχε αναλάβει διάφορες καταστρεπτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων ήταν και μια ριζική απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και είχε φέρει έναν νόμο που ήταν ένας νόμος για τον οποίο είχε συμφωνήσει η τότε κυβέρνηση με την παγκόσμια τράπεζα, ήταν ένας νόμος που είχε χαιρετίσει το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας και ακολουθούσε τις καλύτερες πρακτικές και είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Είχε προχωρήσει η απλοποίηση της αδειοδότησης σε 103 δραστηριότητες και σε 897 διαφορετικά επαγγέλματα», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και υπογράμμισε ότι ο Ν. 4262 εισήγαγε σύστημα απλής αδειοδότησης των επιχειρήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις μπορούσε να ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά αυθημερόν.

«Ο νόμος αυτός χαιρετίστηκε από το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας», είπε ο κ. Χατζηδάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι ενώ από 19 μήνες δεν έκανε τίποτα για να καταργήσει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, σήμερα φέρνει έναν νέο νόμο με την οποίο όλα απαγορεύονται και μόνο κάποια κατ’ εξαίρεση απελευθερώνονται, περιορίζεται δραστικά το πεδίο εφαρμογής του προηγούμενο νόμου - πλαίσιο, ακυρώνει τη δυνατότητα ανάθεσης της πιστοποίησης σε ιδιωτικούς φορείς και προβλέπει παράβολα για όλες τις κατηγορίες οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Η κυβέρνηση αυτή υπονομεύει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει το κρέας ψάρι, τις περικοπές τις βαφτίζει αυξήσεις, τους φόρους κοινωνική πολιτική και την οπισθοδρόμηση πρόοδο».

Είπε ακόμη, ότι η κυβέρνηση βλάπτει τη χώρα, διότι δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, στην καλύτερη περίπτωση, της καταπίνει σαν πικρό χάπι και σε άλλες τις φέρνει κουτσουρεμένες, αλλά έτσι είναι αδύνατο να αποκτήσει την εμπιστοσύνη.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις