ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίστα Μπόργιανς: Θαύμα! Τσίπρας και Καμμένος θυμήθηκαν τις λίστες της διαπλοκής

Λίστα Μπόργιανς: Θαύμα! Τσίπρας και Καμμένος θυμήθηκαν τις λίστες της διαπλοκής

Πολιτική | Ειδήσεις: «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό - Μπαίνουμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο - Άρχισαν οι καταγγελίες περί διαφθοράς και εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε λίστες φοροδιαφυγής και οι εκατέρωθεν μηνύσεις χωρίς αποτέλεσμα - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για το... κυνήγι μαγισσών μιας κυβέρνησης που καταρρέει δημοσκοπικά και ψάχνει σανίδες σωτηρίας στο προσφιλές της άθλημα: την «αόριστη» πάταξη της διαπλοκής.

Πόση υποκρισία να αντέξει αυτός ο τόπος;

Πόση κοροϊδία να αντέξει αυτός ο λαός;

Μετά από δυο χρόνια απραξίας, οι αυτοαποκαλούμενοι «σερίφηδες της διαπλοκής», οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θυμήθηκαν, εντελώς τυχαία, ότι στις λίστα Μπόργιανς υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί!!!

Τώρα που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. σε απόλυτη συντριβή, ο εκλογικός μηχανισμός επιβίωσης ενεργοποίησε την ευαισθησία ενάντια στη διαπλοκή.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε μια από τις εκατοντάδες λίστες που κυκλοφορούν - στη λίστα Μπόργιανς - βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό που ήδη έχει αρχίσει να μυρίζει προεκλογική περίοδο.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν τα ονόματα της Φώφης Γεννηματά, του Γιώργου Παπανδρέου και του Θεόδωρου Πάγκαλου βρίσκονται στις διάφορες λίστες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι μέχρι σήμερα πλην του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι όλοι έξω και με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις «γάτες Ιμαλαϊών» μέχρι αυτούς που ήθελαν να πάρουν κανάλι με... δανεικά βοσκοτόπια. Από τους εθνικούς εργολάβους που ρουφούσαν τα κρατικά ταμεία όχι με καλαμάκι, αλλά με το... μπουρί, μέχρι τους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες που έπαιρναν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδανείων από τις τράπεζες και το Τ.Τ.

Όλοι έξω και μάλιστα έχουν αρχίσει ένας ένας να αθωώνονται.

Τι να πρωτοθυμηθώ και ποιους να πρωτοπρολάβω;

Siemens,C4i, υποβρύχια, «Κύκλος Προσευχής», μαύρο πολιτικό χρήμα, Energa και Hellas Power, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, λίστες Νικολούδη, λίστα Λαγκάρντ, υπόθεση Proton Bank, υπόθεση Μαρτίνη, παραδικαστικό Ι και ΙΙ, χρέη Μεγάρου Μουσικής, φοροαποφυγή εφοπλιστών, θαλασσοδάνεια Μέσων Ενημέρωσης, offshore πολιτικών, φίλων και συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και άλλων πολιτικών αρχηγών(Σαμαρά και λοιπών)... και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Τι έχει γίνει με όλα αυτά τα «μπουμπούκια»;

Που βρίσκονται όλοι αυτοί που πριν από το 2015 οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος φωνασκούσαν ότι θα τους έβαζαν φυλακή;

Πώς να ξεχάσω ότι ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης ήταν ορκισμένοι εχθροί του Αλέξη.

Ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα;

Τι τους έκανε;

Τους τσάκισε.

Τους «ξέπλυνε» κανονικά.

Θα μου πείτε: τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Πλυντήριο;

Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι είναι πλυντήριο και μάλιστα από τα παλιά, αυτά με το δονητή (μπορεί να μην τα πρόλαβε ο Αλέξης).

Τους βοήθησε να ξεφορτωθούν τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσής τους χωρίς να πληρώσουν δεκάρα τσακιστή, αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

Παράλληλα τους έδωσε τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο παιχνίδι των δημόσιων έργων με νέες συμφέρουσες συμβάσεις κι έτσι οι ίδιοι εργολάβοι πήραν ξανά όλα τα έργα, από τα hotspots μέχρι τις μεγάλες οδικές αρτηρίες.

Τους «καθάρισε» μέχρι και τα χρέη στο Μέγαρο Μουσικής και τα φόρτωσε στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Τους... ξέκανε δηλαδή.

Αυτά για να συνεννοούμαστε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς την κατεύθυνση της κάθαρσης. Αναλώθηκαν σε συνεχείς... τρύπες στο νερό σε μια προσπάθεια να μετατραπούν από καταγγέλλοντες σε συνομιλητές της διαπλοκής.

Διότι αγαπητοί κύριοι της κυβέρνησης, όταν κυβερνάς τον τόπο δεν στοχοποιείς τη διαπλοκή με διαρροές δημοσιευμάτων, με υπονοούμενα και με δημόσιες δηλώσεις καταδίκης.
Όταν κυβερνάς, βρίσκεις τη διαπλοκή με στοιχεία και ντοκουμέντα και σπας το απόστημα. Μιλάς με ονόματα και διευθύνσεις και όχι με θολές καταγγελίες τύπου «ναι μεν, αλλά...».

Είναι άλλο πράγμα να κυβερνάς τον τόπο κι άλλο πράγμα να κάνεις ότι καταπίνεις σπαθιά σε πανηγύρια...

Άλλο πράγμα να έχεις πολιτικό ανάστημα, κι άλλο πράγμα να είσαι σαλτιμπάγκος.

Καληνύχτα και καλή τύχη!

Σχετικές ειδήσεις