ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Αίτημα άλλων χωρών η παρουσία του ΔΝΤ, όχι της Ελλάδας

Παππάς: Αίτημα άλλων χωρών η παρουσία του ΔΝΤ, όχι της Ελλάδας

Απαντήσεις για την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του Ταμείου για νέα μέτρα έδωσε από τη Λάρισα όπου και βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δηλώνοντας βέβαια αισιόδοξος πως η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα.

Ο κ. Παππάς παρευρισκόμενος στα εγκαίνια έκθεσης πολιτικής φωτογραφίας που διοργάνωσε η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», τόνισε ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα υπάρχει όχι γιατί το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά άλλοι.

«Χάρη της συμφωνίας η Ελλάδα αποδέχτηκε το αίτημα άλλων χωρών ως προς την παρουσία του ΔΝΤ. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συμφωνία, η οποία αποδίδει ως προς τα έσοδα και ο κάθε θεσμός θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις για την παρουσία του ή μη» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Η Ελλάδα έχει δείξει πως μπορεί να είναι συνεπής και ως προς την εφαρμογή του προγράμματος και ως προς την στήριξη των κοινωνικά αδυνάμων. Είμαστε ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αισιόδοξοι ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα, αλλά και πως οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν θα αποτελέσουν αφορμή για καθυστερήσεις» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις