ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμύτατη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση από τη Μέρκελ για το προσφυγικό

Δριμύτατη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση από τη Μέρκελ για το προσφυγικό

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στο ζήτημα του προσφυγικού, εξέφρασε στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Άνγκελα Μέρκελ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη χώρα μας για τις καθυστερήσεις στην επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς - σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο - αναφέρθηκε με ιδιαίτερα αυστηρό τόνο στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις επιστροφές προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της.

«Το νούμερο από την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό παραμένει πολύ χαμηλό εξαιτίας των καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, προκαλώντας εντύπωση στους ακροατές λόγω του έντονα επικριτικού ύφους της.

Μία δήλωση που δεν αποκλείεται να είναι ενδεικτική του κλίματος που θα αντιμετωπίσει στην αυριανή συνάντηση με τη Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο. Σημειώνεται ότι πέρα από την ελληνική οικονομία, ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας μεταξύ των δύο ηγετών είναι το προσφυγικό…

Σχετικές ειδήσεις