ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα από τη Θράκη

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα από τη Θράκη

«Η κυβέρνηση σήμερα δεν φαίνεται να έχει ούτε την δυνατότητα, ούτε τη διάθεση, ούτε την πίστη στην υλοποίηση εκείνων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα μπορέσουν να αλλάξουν το μοντέλο της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και να εκσυγχρονίσουν το κράτος ώστε η χώρα να αποκτήσει μια λειτουργική δημόσια διοίκηση και ανταγωνιστική οικονομία», τόνισε από την Κομοτηνή,ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά, ο κ.Μητσοτάκης, έκανε εκτενείς αναφορές στους κυβερνητικούς χειρισμούς με ιδιαίτερα επικριτικό τόνο.

Ο ίδιος, επικαλέστηκε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, για να μπορέσει η χώρα να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. «Γι' αυτό επιμένουμε, ότι όσο πιο γρήγορα έρθει αυτή η αλλαγή τόσο καλύτερα για τον τόπο και τους πολίτες, τόσο λιγότερος ο χρόνος που θα χάνουμε και δεν θα εγκλωβιζόμαστε σε ψεύτικα διλήμματα και τεχνητές συγκρούσεις», ανέφερε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε άνοιγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια, υποσχόμενος αποσαφήνιση των ορίων των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων μορφών εξουσίας, την οποία χαρακτήρισε ως απολύτως απαραίτητη για να γνωρίζει ο καθένας τι πρέπει να κάνει.

Όπως είπε, καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά και μάλιστα σε τόσο μικρό διάστημα. Ο κ.Τσίπρας έχει γράψει και τον πρόλογο του τετάρτου μνημονίου, είπε, υποχρεώνοντας τη χώρα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο διάστημα.
«Έχουμε κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Κρατούνται στην εξουσία με τερτίπια και ψέμματα. Δεν κατηγορεί την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση.Βιάζονται να πάνε στην αντιπολίτευση, να μην ανησυχούν, σύντομα θα τους κάνουμε το χατίρι», είπε ο κ.Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στην προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όταν «καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ γιατί θα έφερνε τη σεισάχθεια. Ο κ.Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες. Ακόμη και σήμερα, αντί να κουνάει το δάχτυλο, ας ζητήσει συγγνώμη. Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε με την Ελλάδα και με τους Έλληνες που στενάζουν απ΄τη δικιά σας πολιτική κ.Τσίπρα, που τους φορτώσατε 86 δισ. εξαιτίας της δικιάς σας αποτυχίας πέρσι».

«Ως Ν.Δ. έχουμε τη διάθεση και τη θέληση να εμπιστευτούμε την Τ.Α. και να σας δώσουμε την δυνατότητα με μεγαλύτερη ευελιξία να ρυθμίζετε τα του οίκου σας και να είστε χρήσιμοι στους δημότες σας, σε πνεύμα συνεργασίας και καλής διάθεσης» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του για την περιφερειακή ανάπτυξη, ο πρόεδρος της Ν.Δ., τόνισε πως το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας πρέπει να αλλάξει και να ξεφύγει από την λογική των μεγάλων κρατικών επιδοτήσεων και επιδοτούμενων μορφών απασχόλησης και να μετατραπεί σε ένα μοντέλο το οποίο θα αξιοποιήσει τα μεγάλα εθνικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Ειδική μνεία έκανε στα ζητήματα της εκπαίδευσης, της έρευνας, της καινοτομίας και της ανάδειξης της Θράκης ως ενός περιφερειακού κέντρου εκπαίδευσης με παράλληλη αξιοποίηση των σημαντικών υποδομών που υπάρχουν σήμερα στην Περιφέρεια. «Θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στην κοινωνία, στην παραγωγή και στην οικονομία να ρυθμίζουν με αυτονομία τα του οίκου τους και να προσελκύουν φοιτητές από άλλες χώρες, με ξενόγλωσσα προγράμματα. Αντί να εξάγουμε φοιτητές να εισάγουμε και να αξιοποιούμε τον πλούτο που φέρνουν», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης

Σχετικές ειδήσεις