ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Άβυσσος η ψυχή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κυβέρνηση: Άβυσσος η ψυχή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το Μαξίμου δεν άφησε αναπάντητες τις αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον «πρωθυπουργό της αιώνιας λιτότητας», αλλά και για την τοποθέτηση του ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον χωρίζει η άβυσσος.

Επαναλαμβάνοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη «μας χωρίζει άβυσσος» οι κυβερνητικές πηγές αναφέρονται:

στο εφάπαξ βοήθημα που έλαβαν οι συνταξιούχοι, ενώ η ΝΔ τους γύρισε την πλάτη της «μόλις… φτερνίστηκαν οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών».

στην προσπάθεια αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, «τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης και η ολιγομελής ελίτ συμφερόντων που συσπειρώνεται γύρω του, χαρακτηρίζουν «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς».

Χαρακτηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπουργό των απολύσεων και του καταλογίζουν θράσος να μιλά για ανεργία.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή τους σημειώνουν ότι αποδεικνύεται «κοινός συκοφάντης» καθώς «αναπαράγει τα ψέματα περί δέσμευσης της κυβέρνησης για πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, τα οποία ακόμα και ο κ. Βρούτσης που «αποκάλυψε», δεν τόλμησε να επαναλάβει». Υπενθυμίζουν ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030, δέσμευση την οποία ανέτρεψε η σκληρή διαπραγμάτευση της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να διαβάζει λίγο καλύτερα τα «ντοκουμέντα» που του φέρνουν τα… λαγωνικά του για να μην γίνεται ρεζίλι».

Για την προσφυγική κρίση σχολιάζουν ότι «μας χωρίζει άβυσσος, διότι την ώρα που η Ελλάδα διασώζει την αξιοπρέπεια ολόκληρης της Ευρώπης και βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί χωρίς ντροπή την ακραία ρητορική των χωρών του Βίσεγκραντ».

Τέλος, αναφέρουν οι ιδιες πηγές, «μας χωρίζει άβυσσος γιατί ενώ η κυβέρνηση δίνει μάχες με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, κερδίζοντας διαρκώς συμμάχους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να εκλιπαρεί τους ακραίους κύκλους των δανειστών, προκειμένου να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Ματαιοπονεί και αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει η καταστροφή της χώρας…»

Σχετικές ειδήσεις