ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εδώλιο ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»!

Στο εδώλιο ο Γιώργος Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»!

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναμένεται να βρεθεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΑΝΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα καθίσει στο εδώλιο μετά από αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το ζητά ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Η αγωγή αποζημίωσης στηρίζεται και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Με βάση τα όσα αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

«Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε», αναφέρεται στη μήνυση και προστίθεται: «Για να δικαιο­λογήσει την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψεύδεται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του κ. Παπανδρέου, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις προεκλογικές εξαγγελίες , δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάσταση της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπανδρέου είχε υποστηρίξει ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους».

Σχετικές ειδήσεις