Χατζηδάκης: Δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση με τσάμπα μαγκιές

Χατζηδάκης: Δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση με τσάμπα μαγκιές

Ειδήσεις | Κωστής Χατζηδάκης: Για «τυχοδιωκτισμό» κατηγορεί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπογραμμίζοντας σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News ότι «βάζουν βούτυρο στο ψωμί κάθε σκληρού από τη βόρεια Ευρώπη που θέλει να πετάξει έξω από την Ευρωζώνη την Ελλάδα».

«Την κρίση δεν θα την ξεπεράσουμε με τσάμπα μαγκιές (στον Σόιμπλε), αλλά με σοβαρότητα, αξιοπιστία και κοινή λογική», σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Χατζηδάκης αποκλείει το ενδεχόμενο η ΝΔ να ψηφίσει θετικά στη Βουλή την επέκταση του «κόφτη» πέραν του 2018, τονίζοντας ότι «εάν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο κόφτης και τα συναφή μέτρα είναι κάτι ανώδυνο, όπως ήδη σημειώνουν, τότε μπορούν να τα περάσουν μόνοι τους και να πάρουν την αντίστοιχη δόξα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των πρόωρων εκλογών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι παραμένει ανοιχτό ανεξάρτητα από την πορεία της αξιολόγησης διότι, όπως σημειώνει, «αν η κυβέρνηση αφήσει τον χρόνο να κυλήσει πολύ, κινδυνεύει να εξαερωθεί πολιτικά πλήρως. Γι' αυτό το ένστικτο αυτοσυντήρησης θα οδηγήσει τον κ. Τσίπρα σε εκλογές».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τη Νέα Δημοκρατία