ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «πετσοκόψει» αφορολόγητο και συντάξεις

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «πετσοκόψει» αφορολόγητο και συντάξεις

Ειδήσεις | Δημήτρης Κουτσούμπας: «Σήμερα 2 χρόνια μετά την 1η και 2η φορά αριστερά, αποδείχτηκε περίτρανα ότι είναι μύθος ότι μπορεί να υπάρξει πραγματικά αριστερή φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του καπιταλισμού, της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της EE», υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συνεστίαση της τομεακής επιτροπής του κόμματος στη Λιβαδειά.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση επιδιώκει έναν ακόμη έντιμο συμβιβασμό με την ΕΕ και το ΔΝΤ και προέβλεψε ότι «με τον τρόπο αυτό εντάσσεται στον «αυτόματο κόφτη» το αφορολόγητο στις συντάξεις», ενώ όπως είπε «συνεχίζει η κυβέρνηση τα παζάρια για τα μέτρα μετά το 2018».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, «με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ», όπως είπε, πως «πιέζουν την κυβέρνηση για να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ «για να μπούνε εμπόδια και να μην περάσουν νέα μέτρα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κακοκαιρία που έπληξε τη Στερεά Ελλάδα καθώς, όπως σημείωσε, «φέρνει μαζί της χίλια-δυο προβλήματα και απομονώνει δεκάδες χωριά, αφήνοντας χωρίς ρεύμα και νερό ολόκληρες περιοχές».

Προσδιόρισε ακόμη ότι ιδιαίτερα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αυτή η κακοκαιρία «είναι η απόλυτη καταστροφή».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες «να βγάλουν συμπεράσματα και ιδιαίτερα από αυτούς που πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν», όπως είπε, τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι «η ελπίδα έρχεται και ότι μπορούν να απαλλαγούν από τα μνημόνια».

Κάλεσε τους πολίτες στα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ «να κάνουν ταμείο. Να δουν δηλαδή τι κέρδισαν και τι έχασαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» διαπιστώνοντας πως «το ταμείο είναι μείον».

Τέλος, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες «να συσπειρωθούν στο ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής», όπως είπε, τονίζοντας ότι «αυτό το προσκλητήριο απευθύνεται ακόμα και σε αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας». Μάλιστα, σκιαγραφώντας το πολιτικό σκηνικό και τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, διερωτήθηκε: «Μπορεί κανείς στα σοβαρά να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει μυαλό και θα αλλάξει ρότα; Μήπως μπορεί επίσης κανείς να πιστέψει κάτι τέτοιο για τη ΝΔ; Ή μήπως για το ΠΑΣΟΚ που μάλιστα αυτές τις μέρες κάνει μετεγγραφές τους ίδιους και τους ίδιους που μας έφεραν στα μνημόνια, έχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση;».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το ΚΚΕ