ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «χαστούκι» Γαβρά στη Μέρκελ: Στην Ελλάδα διαδραματίζεται μια τραγωδία

Νέο «χαστούκι» Γαβρά στη Μέρκελ: Στην Ελλάδα διαδραματίζεται μια τραγωδία

Ειδήσεις | Κώστας Γαβράς: Ένα εικοσιτετράωρο μετά την ηχηρή παρέμβασή του από το Βερολίνο, όπου έστειλε μήνυμα στην Άνγκελα Μέρκελ να βγάλει τους Έλληνες «από τη φυλακή στην οποία βρίσκονται», ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απεύθυνε νέα έκκληση στη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Στην Ελλάδα διαδραματίζεται μια τραγωδία. Κυρία Μέρκελ παρέμβετε», είπε ο Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland».

«Ως ισχυρή πολιτικός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί και πρέπει να αλλάξει ριζικά τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και να θέσει ένα τέλος στην αυστηρή πολιτική της λιτότητας», πρόσθεσε ο σπουδαίος σκηνοθέτης.

Ο ίδιος προσωπικά, όπως δήλωσε, υπολήπτεται την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, αλλά άνθρωποι οι οποίοι έχουν περιέλθει σε τέτοια δυστυχία, όπως οι Έλληνες, δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τις πολιτικές. «Γι' αυτό στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Έλληνες θεωρούν τη Μέρκελ ως πρόβλημα και την απορρίπτουν», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα του Βερολίνου.

Ο διάσημος σκηνοθέτης εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του για την επιρροή των αναρίθμητων ντοκιμαντέρ για την τραπεζική και την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

«Καλογυρισμένες ταινίες μυθοπλασίας έχουν μεγαλύτερη επίδραση από την καταγραφή μιας λίστας στοιχείων», υποστήριξε.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον Κώστα Γαβρά

Σχετικές ειδήσεις