ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σηκώσει ξανά ψηλά το κεφάλι

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα σηκώσει ξανά ψηλά το κεφάλι

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το 2022, όταν θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Α’ Εθνοσυνέλευση, η Ελλάδα θα έχει ξανά ψηλά το κεφάλι. Και θα έχει ανακτήσει τη θέση και το κύρος της στον πυρήνα της Ευρώπης». Αυτό δήλωσε την Κυριακή (22/01/2017) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 195 χρόνων απ την Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στην Επίδαυρο.

«Είναι καθήκον μας να φροντίσουμε όλοι να κάνουμε ξανά την πατρίδα μας δυνατή και περήφανη. Να γεμίσουμε ξανά το Έθνος των Ελλήνων με ελπίδα και με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον. Και θα το εκπληρώσουμε», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εξάλλου, στην ιστορική σημασία της Α’ Εθνοσυνέλευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα από μια υποδειγματική αυτό-οργάνωση, εκφράστηκε για πρώτη φορά οργανωμένα η βούληση του Έθνους».

Και πρόσθεσε: «Προσήλθαν νησιώτες, καλλιεργητές, γαιοκτήμονες, αλλά και λόγιοι Φαναριώτες. Κάποιοι προσήλθαν με φουστανέλες και τσαρούχια, άλλοι με ράσα και καλυμμαύκια. Άλλοι με όπλα και φυσεκλίκια και άλλοι με πένες και μελανοδοχεία. Αλλά αυτή η συμμετοχικότητα σε μια τακτική συνέλευση ήταν ο μόνος τρόπος, η νέα ηγεσία να αποκτήσει και να διατηρήσει μια συνεργασία μεταξύ διαφόρων ετερόκλητων κοινωνικών στοιχείων».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκε τα έργα του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ανάδειξης του Ευρύτερου Χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου», που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις