ΕΡΤ και Νέα Δημοκρατία «σφάζονται» για τους σχολιαστές της κρατικής τηλεόρασης

ΕΡΤ και Νέα Δημοκρατία «σφάζονται» για τους σχολιαστές της κρατικής τηλεόρασης

«Χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσαν δημοσιεύματα που ήθελαν τους υπεύθυνους της κρατικής τηλεόρασης να αναζητούν σχολιαστές για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της.

«Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΕΡΤ αναζητά σχολιαστές για τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της», ανέφερε αρχικά η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Για να μην κουράζονται, μιας και φαίνονται οι στόχοι τους, τους λέμε μόνο ένα: Ας μην ξεχάσουν τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Βασίλη Μουλόπουλο».

Άμεση ωστόσο ήταν η απάντηση της ΕΡΤ, η οποία με εμφανές ειρωνικό ύφος τόνισε πως: «ο συντάκτης της ανακοίνωσης από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με το υψηλού επιπέδου χιούμορ του και το λακωνικό της γραφής του θα μπορούσε να διεκδικήσει ο ίδιος μια θέση σχολιαστή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρεται: «Το υψηλού επιπέδου χιούμορ, η φινετσάτη ειρωνεία, η πολιτική οξυδέρκεια σε συνδυασμό με το λακωνικό ύφος της γραφής, αναδεικνύουν περίτρανα το συγγραφικό ταλέντο του συντάκτη της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Επαξίως, λοιπόν, μπορεί να διεκδικήσει μία από τις θέσεις των σχολιαστών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ».

Το γάντι δεν παρέλειψε ωστόσο να σηκώσει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος με μια ανάρτησή του στο twitter απαντά:

«Προς #ert: Non paper βγάζει το Μαξίμου. Μάλλον μπερδεύτηκε το κέντρο αποστολής και το έστειλαν σήμερα από την Αγ. Παρασκευή! Μην καρφώνεστε!».