Λεβέντης: Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για εκλογές

Λεβέντης: Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για εκλογές

Την εκτίμηση ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση είναι πιθανό η κυβέρνηση να οδηγηθεί σε εκλογές διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για εκλογές» αν και, όπως παρατήρησε στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένοι.

Προέβλεψε, ακόμα, ότι «η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, αλλά και να κλείσει θα είναι σε εκκρεμότητα τα μέτρα που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «η ΝΔ αυξάνει τη συσπείρωση της κάτι που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», απέκλεισε αυτοδυναμία σε περίπτωση εκλογών και εκτίμησε ότι «οι δανειστές δεν θέλουν εκλογές, αλλά οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς για συνεργασία μετεκλογικά με τη ΝΔ δήλωσε ότι «θα στείλει τα 9 σημεία που είχε στείλει στον Αλέξη Τσίπρα» σημειώνοντας ότι δεν θέλει υπουργεία και πως θα επιμένει σε οικουμενική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΕΚ επανέλαβε «πως το Grexit είναι πάντα προ των πυλών», διευκρίνισε, ωστόσο, «ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας καθώς επιθυμία της Γερμανίας είναι να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα».

Τέλος, για την εξεταστική για τα δάνεια προς κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο «για μη σοβαρές διαδικασίες».