Παυλόπουλος: Ανάγκη να υπάρξει βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Παυλόπουλος: Ανάγκη να υπάρξει βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιο Πιτσιλή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την συνάντηση ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και η αύξηση των εσόδων να προέλθει μέσα από μια πολιτική που θα παράγει ανάπτυξη και όχι μέσα από την υπερφορολόγηση εισοδημάτων, τα οποία παραμένουν στάσιμα ή ακόμη χειρότερα, βαίνουν και συρρικνούμενα, υπογράμμισε.

«Νομίζω πως το μεγάλο θέμα για την Ευρωζώνη, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά την αλλαγή αυτής της συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής, την οποία η Ευρωζώνη ακολουθεί. Γιατί το θέμα της αύξησης των εσόδων είναι κάτι το οποίο απασχολεί τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης. Και η αύξηση των εσόδων μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από μια πολιτική που παράγει ανάπτυξη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

«Γιατί τα έσοδα αυξάνονται αποτελεσματικά, όταν αυξάνονται μέσω της ανάπτυξης, τα εισοδήματα που φορολογούνται. Δεν μπορεί να υπάρξει, όμως, αποτελεσματική αύξηση εσόδων μέσα από την υπερφορολόγηση εισοδημάτων τα οποία παραμένουν στάσιμα ή ακόμη χειρότερα, βαίνουν και συρρικνούμενα. Άρα, τα πάντα εξαρτώνται από την αλλαγή αυτής της πολιτικής για να μπορέσουμε να έχουμε στην Ευρωζώνη μια βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη και όχι αυτή την αναιμική ανάπτυξη, αν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη σήμερα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γεώργιος Πιτσιλής, παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους στρατηγικούς στόχους και τις κατευθύνσεις της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες -όπως ανέφερε- έχουν έναν κεντρικό προσανατολισμό: την δημιουργία, οικοδόμηση και εμπέδωση σχέσεων αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην φορολογική διοίκηση και τους πολίτες.