ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τρεις προτάσεις εξόδου κρίσης από τον Μ. Καρχιμάκη

Οι τρεις προτάσεις εξόδου κρίσης από τον Μ. Καρχιμάκη
Τους δρόμους εξόδου από τη κρίση έδειξε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης...

Τους δρόμους εξόδου από τη κρίση έδειξε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης κατά την διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στο Φάληρο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε 3 μέτρα-πυλώνες για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα: την έκδοση Ευρωομόλογου, την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και δίκαιου κράτους.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι "είμαστε όλοι συν-δημιουργοί μιας Ελλάδας που αλλάζει παντού, καθώς πριν από 37 χρόνια, σαν σήμερα, ξεκίνησε από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, η πορεία για την "Ελλάδα των Ελλήνων", την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη". "Αυτό είναι", πρόσθεσε χαρακτηριστικά, "το πολιτικό μας DNA".

Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε στην διαφθορά και στην γραφειοκρατία υποστηρίζοντας πως επιτέλους αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Σχετικά με την κρίση που διέρχεται η χώρα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε απ’ όλους στο κυβερνητικό στρατόπεδο να πάψουν να μιλάνε μόνο για μέτρα αλλά να μιλήσουν για ένα, όπως ανέφερε, πολιτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. "Να κοιτάξουμε στα μάτια τον λαό και να του πούμε: Πάμε και πάλι μαζί".

Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγωνιστούν, με βάση τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, "για όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση μαζί μας και περιμένει όλη η Ελλάδα": "Είμαστε το ΠΑΣΟΚ της ανατροπής και της δημιουργίας. Καλώ την "Οργάνωση ΠΑΣΟΚ, με τα άξια στελέχη να βρεθεί στην πρωτοπορία για τις μεγάλες αλλαγές".

Πηγή: www.newscode.gr