Μπακογιάννη: Απόλυτο φιάσκο το χθεσινό Eurogroup

Μπακογιάννη: Απόλυτο φιάσκο το χθεσινό Eurogroup

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το χειρισμό στο θέμα της αξιολόγησης, ενώ χαρακτήρισε «απόλυτο φιάσκο» το χθεσινό Eurogroup.

Η βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ μιλώντας σε κομματικά στελέχη στη Λαμία, δήλωσε χαρακτηριστικά «με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση έχει δώσει λαβή στους δανειστές ακόμη και για παράλογες απαιτήσεις» και πρόσθεσε «καταφέραμε να ενώσουμε τους δανειστές εναντίον μας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη καταλόγισε στην κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και υπογράμμισε «αυτή η εξέλιξη προβληματίζει τη Νέα Δημοκρατία», ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τις εξελίξεις, προβλέποντας ότι «είναι πολύ πιθανό οι θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες».

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας «αυτές οι αρνητικές εξελίξεις είναι δυνατόν να αποτελέσουν μια καλή δικαιολογία για τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές εγκαταλείποντας την προσπάθεια παραμονής στην εξουσία με όποιο κόστος».

Αναφερόμενη στις απειλές της Τουρκίας για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών μίλησε για «σπασμωδικές πρώτες αντιδράσεις που δεν έχουν καμία βάση αφού η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι απόλυτα σύμφωνη με τις διεθνείς συμβάσεις και τους κανόνες διεθνούς δικαίου τα οποία έχει υπογράψει και η ίδια η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.