Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία - Παππάς: Καλός ο χαβαλές αλλά το θέμα είναι σοβαρό

Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία - Παππάς: Καλός ο χαβαλές αλλά το θέμα είναι σοβαρό

Ειδήσεις | Ελληνική Υπηρεσία Διαστήματος | Νίκος Παππάς: Οργισμένη ήταν σήμερα, Τρίτη (31/01/2017) η αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, απέναντι στα χιουμοριστικά και καυστικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί τις τελευταίες ώρες στα social media, αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύσταση της Ελληνικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Ο κ. Παππάς απάντησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, επισημαίνοντας ότι «πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Παππά στο facebook:

«Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας.

Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό.

Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;».