ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς σε ΕΣΡ: Επισπεύστε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς σε ΕΣΡ: Επισπεύστε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Την ανάγκη να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων και οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών, τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Νίκος Παππάς επισημαίνει με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ότι «η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο».

Ο ίδιος σημειώνει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους και καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των συγκεκριμένων ζητημάτων, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός βάσει του νόμου 4339/2015 (νόμος Παππά).

Σημειώνει επίσης ότι το ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική «η παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών επ’ αόριστον, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκληρώσεως της αδειοδοτήσεως των σταθμών αυτών».

Σχετικές ειδήσεις