ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Σκουρλέτης: Ο κόσμος μας λέει κρατάτε γιατί ακούγονται αλήθειες (video)

Βουλή - Σκουρλέτης: Ο κόσμος μας λέει κρατάτε γιατί ακούγονται αλήθειες (video)

Επίθεση σε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι έχτισαν και εγκαθίδρυσαν τη διαπλοκή, ενώ τα κάλεσε να ξεκαθαρίσουν με ποιο τρόπο θα αποπληρώσουν τα δάνεια τους που φόρτωσαν στον ελληνικό λαό.

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια», επισημαίνοντας ότι έφερε στην επιφάνεια τις έντονες σχέσεις διαπλοκής που είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και το δικομματικό σύστημα που δημιούργησαν τα δύο κόμματα που όμως όπως είπε τώρα, «κατέρρευσε με πάταγο».

«Έπρεπε να γίνει η Εξεταστική για να εμβαθύνει και να φτάσει στην αλήθεια. Τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης. Μην βιάζεστε. Θα πάει το υλικό εκεί, και θα δούμε τα ερωτήματα που με ελαφρά τη καρδία τίθενται. Ποτέ άλλοτε από την Μεταπολίτευση και μετά, δεν είχαμε τέτοιες αποκαλύψεις για τη διαπλοκή, αλλά και για το από ποιους έγινε η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Στην Εξεταστική ανοίξανε στόματα, ακουστήκαν αλήθειες και θα ακουστούν και άλλες στην πορεία. Γι΄ αυτό ο κόσμος μας λέει, κρατάτε τουλάχιστον. Εσείς θέλετε να συγκαλύψετε μέσα από τις κραυγές και τα έωλα επιχειρήματα σας, αυτά που σας βαραίνουν και οδήγησαν, εν μέρει, στα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν συμφωνώ ότι αυτά ήταν μόνο που οδήγησαν σε χρεοκοπία, αλλά είναι η μία πλευρά του προβλήματος».

ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης συμπλέουν με Σόιμπλε

Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε και στην κρίσιμη διαπραγμάτευση που γίνεται για να κλείσει η αξιολόγηση, κατηγορώντας ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι δεν κάνουν την αυτοκριτική τους που οδήγησαν σε «κοινωνική χρεοκοπία», αλλά επέλεξαν να κάνουν άκριτη κριτική.

«Τις κρίσιμες αυτές ώρες της διαπραγμάτευσης επιλέξατε όχι να καταθέσετε τη διαφωνία σας αλλά απλά, να δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στα 4,5 δισ. ευρώ που ζητά ο κ. Σόιμπλε. Αρνείστε συστηματικά να πάρετε θέση, να πείτε για το αφορολόγητο τις εργασιακές σχέσεις. Η προσφορά σας είναι ο απόλυτος συντονισμός με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε γιατί είστε ακραία αντικοινωνικοί και νεοφιλελεύθεροι. Οι αντιλήψεις σας ενισχύουν την ακροδεξιά», υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Απευθυνόμενος ειδικά στην Δημοκρατική Συμπαράταξη της καταλόγισε ότι βρίσκεται σε «στρατηγική περιδίνηση» ενώ κλείνοντας την παρέμβαση του τόνισε:

«Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε εδώ και δύο χρόνια. Να υπηρετούμε το κοινό συμφέρον. Θα είμαστε συνεπείς σε αυτό.... Στο πλαίσιο ενός επώδυνου συμβιβασμού το αποτέλεσμα δεν μας ενδιαφέρει να είναι καλό για αυτή την κυβέρνηση, αλλά το καλύτερο για τον ελληνικό λαό».

Σχετικές ειδήσεις