Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα Τσακαλώτου - Οι σχέσεις του με τον Τσίπρα είναι άριστες

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα Τσακαλώτου - Οι σχέσεις του με τον Τσίπρα είναι άριστες

Ειδήσεις | Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε σήμερα, Πέμπτη (02/02/2017) να ρίξει τους τόνους απέναντι στα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για διάσταση απόψεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μιλώντας σχετικά στον «Real FM», είπε ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι «άριστες». «Οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι εξαιρετικές. Υπάρχει στενότατη συνεργασία και βαθιά συναντίληψη, πολιτική και ιδεολογική, στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειριζόμαστε τα ζητήματα», επισήμανε.

Ο ίδιος, εξάλλου, απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. «Η αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έχει να κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και αυτό καλά θα κάνει η ΝΔ να το αναγνωρίσει», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στον ραδιοσταθμό «Real FM» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κρύβεται.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι παράλογη και στερείται πολιτικής και οικονομικής λογικής η απαίτηση του ΔΝΤ για προληπτική νομοθέτηση 4,5 δισ. μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος.

Υπογράμμισε δε ότι «σαφώς η αβεβαιότητα είναι προβληματική και πως αυτήν (την αβεβαιότητα) τη συντηρεί και την τροφοδοτεί η στάση του ΔΝΤ».

«Ωστόσο, εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπάρχει πρόθεση να συντηρηθεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι είναι πολιτικά και κοινωνικά δυνατό, ώστε να κλείσουμε την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την κυβέρνηση εσκεμμένα να συντηρηθεί η αβεβαιότητα. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά ώστε να βρούμε τη βέλτιστη λύση καταρχήν κοινωνικά, αλλά και οικονομικά, για να μπορέσουμε να βρούμε το αναγκαίο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης».

«Αυτό», τόνισε, «είναι το σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε και πάνω στο οποίο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε το επόμενο διάστημα».