ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρίτσης: Να υπάρξει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης

Κυρίτσης: Να υπάρξει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης

Ειδήσεις | Γιώργος Κυρίτσης: Επικαλούμενος δηλώσεις του νέου Αμερικανού πρέσβη στην ΕΕ, ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, υποστήριξε σήμερα, Πέμπτη (02/02/2017) την ανάγκη θωράκισης της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση ενός «Eurexit».

«Θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο. Θέλω να ελπίζω ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει σχέδιο, θα ήταν ασύγγνωστη αμέλεια αν δεν έχει», δήλωσε ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να εξετάζουμε όλα τα σενάρια για το τι πρόκειται να γίνει στην Ευρώπη. Μακάρι να καταλάβει η ευρωπαϊκή ηγεσία ότι δεν πρέπει να εξαρτάται από τους Γερμανούς συνταξιούχους».

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι «όλα τα θέματα μένουν ανοιχτά μέχρι να κλείσουν όλα μαζί», ενώ σχολιάζοντας τη στάση του ΔΝΤ, σημείωσε πως «δεν τα βρίσκουν οι Ευρωπαίοι με τους Αμερικανούς».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα σενάρια περί Grexit, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είπε: «Το να βγεις από το ένα νόμισμα είναι πιο σύνθετο θέμα, είναι και πολιτικό θέμα, και αν βγεις πρέπει να ξέρεις αν διαμορφώνεται άλλο σύστημα ασφαλείας».

Σχετικές ειδήσεις