ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Κοτζιά προς Τουρκία: Τα όπλα της Ελλάδας στο διεθνές σκηνικό είναι η νομιμότητα

Μήνυμα Κοτζιά προς Τουρκία: Τα όπλα της Ελλάδας στο διεθνές σκηνικό είναι η νομιμότητα

Ειδήσεις | Νίκος Κοτζιάς: «Είμαστε μία χώρα που πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη, στη συνεργασία με τους γείτονές μας διεθνώς και παγκοσμίως, μία χώρα που δεν θέλει τριβές χωρίς λόγο με κανέναν αλλά και ούτε και θα υποχωρήσει στις πιέσεις οποιουδήποτε». Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (02/02/2017) ο υπουργός Εξωτερικών,Νίκος Κοτζιάς, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, με φόντο την ολοένα κλιμακούμενη προκλητικότητα της γείτονος.

«Υπερασπιζόμαστε το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, την αντίληψη ότι τα όπλα της χώρας μας στο διεθνές σκηνικό είναι η νομιμότητα», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Κοτζιάς, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή της κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε μια χώρα που πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο, στους διεθνείς θεσμούς, στις διεθνείς διαδικασίες, τις υπερασπιζόμαστε μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον καθένα και την κάθε μία. Μια χώρα που προάγει τις καλές σχέσεις με τους γείτονές της».

Ο υπουργός Εξωτερικών, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείο για την εργατικότητά τους αλλά και «όλους εκείνους που σκληρά εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τις εξαιρέσεις που παραβιάζουν είτε στη χώρα μας - και εννοώ στο υπουργείο μας - είτε διεθνώς τη νομιμότητα».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «η ελληνική διπλωματία ακούγεται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή σήμερα από ό,τι πριν μερικά χρόνια».