ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Για τον κ. Μητσοτάκη η εθνική γραμμή έχει ταυτιστεί με την καρέκλα

Μαξίμου: Για τον κ. Μητσοτάκη η εθνική γραμμή έχει ταυτιστεί με την καρέκλα

Συνέχεια στη χθεσινή σφοδρή κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ολομέλεια της Βουλής, δίνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε σημερινή ανακοίνωση του.

Όμως επισημαίνεται αναλυτικά στην ανακοίνωση:

«1. Η ΝΔ αποδεικνύεται και ανεπίδεκτη μαθήσεως. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι τις διοικήσεις των τραπεζών, σωστά, δεν τις διορίζει καμιά κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός. Το παρελθόν της διαπλοκής και του ρουσφετιού τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Και δεν μπορεί να επανέλθει.

2. Η ΝΔ συνεχίζει να μη βρίσκει ούτε μία λέξη για το ΔΝΤ. Είναι φανερό, πλέον, ότι υιοθετεί τη γραμμή του Ταμείου για σκληρά μέτρα χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Για τον κ. Μητσοτάκη η «εθνική γραμμή» έχει ταυτιστεί με την «καρέκλα»…

3. Όσον αφορά τα «10 χαρακτηριστικά παραδείγματα» ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη, για να μην εκτίθεται

- Πως ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, επί κυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κηρύχθηκε άγονος και ουδέποτε υπήρξε πρόταση 300.000.000 ευρώ!

- Ότι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, της οποίας την πλήρη εφαρμογή ζητά, βρίσκεται μεταξύ άλλων και η κλιμακωτή φορολόγηση της μικροζυθοποιΐας, την οποία προ ημερών δεσμευόταν πως θα καταργήσει.

4. Τέλος, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίηση, χθες στη Βουλή, του πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «το να ζητάτε εκλογές, ενώ δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σχετικές ειδήσεις