Άτυπη Σύνοδος ΕΕ: Συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για κλείσιμο της αξιολόγησης τον Φεβρουάριο

Άτυπη Σύνοδος ΕΕ: Συμφωνία Τσίπρα - Μέρκελ για κλείσιμο της αξιολόγησης τον Φεβρουάριο

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής (03/02/2017) η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και, σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και στη σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ως προς οι οικονομικό πρόγραμμα συμφωνήθηκε ότι πρέπει ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο.