Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ανάξιος ο Μουζάλας, να παραιτηθεί

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ανάξιος ο Μουζάλας, να παραιτηθεί

Ειδήσεις | Γιάννης Μουζάλας: Δριμύτατη κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ασκεί με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (06/02/2017) η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στον απόηχο των απαράδεκτων επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από τη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.

«Ποιο αόρατο χέρι σταματά την εκκένωση του άθλιου καταυλισμού; Ο κ. Μουζάλας ξέρει προφανώς και άλλους τρόπους για να καθυστερήσει την επένδυση στο Ελληνικό, χωρίς να διαγκωνίζεται στα κιγκλιδώματα με ανήλικα παιδιά. Η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό πρέπει να ανατραπεί. Ο κ. Μουζάλας είναι ανάξιος να παραμένει Υπουργός. Έχει μόνο μία λύση: την παραίτηση», αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Τι παριστάνει ο κ. Μουζάλας;», διερωτάται ειδικότερα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και σημειώνει: «Τα σημερινά επεισόδια στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι άλλη μία απόδειξη της τραγικά αποτυχημένης πολιτικής της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Γ. Μουζάλα. Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο για έναν Υπουργό να χρησιμοποιεί την “επίσκεψή” του στο Ελληνικό, στοχεύοντας στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της ανθρώπινης μιζέριας Πότε ανακάλυψε ο κ. Μουζάλας την παραβίαση του νόμου και της τάξης στο Ελληνικό, όταν ο ίδιος αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα εδώ και έναν χρόνο;».

Επισημαίνει δε η Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Η κατά τα άλλα μεγάλη επένδυση του Ελληνικού παραμένει ένα άβατο όπου οι υπηρεσίες του Κράτους (αστυνομία, ΕΣΥ, κοινωνικές δομές) δεν έχουν πρόσβαση, η σίτιση των προσφύγων είναι άθλια, τα κυκλώματα σοβαρής εγκληματικότητας (διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά, πορνεία, επιθέσεις σε προσωπικό) λυμαίνονται το χώρο, τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι συνώνυμο της παρακμής και ενέχει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα».

Διαβάστε εδώ τι δήλωσε για τα επεισόδια στο Ελληνικό ο Γιάννης Μουζάλας