Σάλος με τη δήλωση Βερναρδάκη «δευτερεύον ζήτημα η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο»

Σάλος με τη δήλωση Βερναρδάκη «δευτερεύον ζήτημα η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις του υπουργού επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο, έκανε με ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε, από τον Οκτώβριο του 2016, "απόλυτη ανάγκη" να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωνε ότι είναι απαραίτητη η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση μέχρι τον Μάρτιο 2017, για να μη χαθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου στις αγορές το 2018», υπενθυμίζει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της και συνεχίζει:

«Τώρα, ο κ. Βερναρδάκης δηλώνει ότι είναι δευτερεύον ζήτημα για την Ελλάδα η ένταξή της στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο».

Η συμπεριφορά τους είναι ανεύθυνη και τυχοδιωκτική».

«Όλοι τώρα συνειδητοποιούν, γιατί, με αυτήν την Κυβέρνηση, η χώρα βυθίζεται καθημερινά και δεν μπορεί να βγει από την κρίση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είχε δηλώσει ο νωρίτερα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Μιλώντας στον «realfm 97,8» ερωτηθείς πώς είναι δυνατόν να κλείσει η συμφωνία τη στιγμή που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι χωρίς ΔΝΤ δεν κλείνει το πρόγραμμα και ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι λέει ότι χωρίς αυτά που λέει το ΔΝΤ δεν μπαίνουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε: «Η ποσοτική χαλάρωση αυτή τη στιγμή είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Δεν σημαίνει ότι αν δεν μπούμε τον Μάρτιο, δεν υπάρχει ζωή μετά από αυτό».

Στην επισήμανση ότι πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είχε αναφέρει σε ομιλία του στη Βουλή ότι αν χάσουμε το ορόσημο του Μαρτίου χάθηκε όλο το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε βγει στα μέσα του 2018 στις αγορές, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε: «Θα πρέπει να αποφορτίσουμε αυτή την ημερομηνία. Προφανώς πρέπει να μπούμε και δουλεύουμε για να μπούμε, δεν ακυρώνω αυτή τη θέση. Και πρέπει να μπούμε και παλεύουμε, προφανώς, για να μπούμε. Δεν νομίζω ότι το βασικό μας πρόβλημα αυτή τη στιγμή, η βασική μεταβλητή της εξίσωσης είναι αυτή, το ορόσημο του Μαρτίου».