ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση πάμε σε χρεοκοπία

Θεοδωράκης: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση πάμε σε χρεοκοπία

Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και θα υπογραφούν συμφωνίες εις βάρος των πολιτών, είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 98.4 της Κρήτης, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Τώρα ξαφνικά λένε ότι μας ζητούν πρόσθετα μέτρα. Τον Μάρτιο θα μας ζητούν και τον πατέρα μας και τη μάνα μας. Όσο δείχνει η χώρα ότι ταλαντεύεται και δεν υλοποιεί αυτά που έχουν συμφωνηθεί, οι πιο ακραίοι από τους δανειστές θα μας ζητούν όλο και περισσότερα».

Ερωτώμενος για το αίτημα της ΝΔ για εκλογές τόνισε «Αυτό που προέχει τώρα δεν είναι οι εκλογές αλλά η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Πότε να γίνουν εκλογές; Να γίνουν τον Μάρτιο και να χάσουμε την είσοδο μας στο QE;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ΝΔ».

Ερωτώμενος για τις αποχωρήσεις βουλευτών, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «υβριστικό προς την κοινωνία και προς τη δημοκρατία να λέει κάποιος φεύγω από ένα κόμμα μόνο και μόνο γιατί είναι μικρό».

«Οι ιδέες δεν μετριούνται με την μεζούρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι με το 6% δεν ένοιωσε μικρό. Ούτε με το 4%. Αλίμονο αν στη δημοκρατία μετράγαμε με τη μεζούρα τα κόμματα και λέγαμε ότι αυτό το κόμμα επειδή έχει πάνω από 10% είναι χρήσιμο, ενώ το άλλο δεν είναι χρήσιμο. Πολλές φορές αυτή η χώρα σώθηκε από τα μικρά κόμματα, από πολιτικούς που στην έναρξή τους δεν υπολόγισε κανείς την δύναμή τους. Και το Ποτάμι έχει μια θετική συμβολή στην κοινωνία και νομίζω και ένα μεγάλο μέρος των αντιπάλων μας το αναγνωρίζουν αυτό».

Τέλος αναφερόμενος στη στάση στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε ότι: «Όταν κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν νυχθημερόν με γεύματα και τάζοντας διάφορα, να πάρουν κάποιους βουλευτές από ένα κόμμα και την άλλη μέρα λένε "ελάτε να συνεργαστούμε" κάτι δεν καταλαβαίνουν καλά. Θα το καταλάβουν όμως από τις αντιδράσεις της κοινωνίας, τις μικρές και τις μεγάλες».

Σχετικές ειδήσεις