ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Welt: Εάν γίνονταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κέρδιζε

Die Welt: Εάν γίνονταν αύριο εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κέρδιζε

Εάν αύριο γίνονταν εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκλεγόταν πρωθυπουργός, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σημειώνοντας ότι στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο της με τίτλο «O Έλληνας μεταρρυθμιστής», η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανήκει στην φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές. Είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποίησεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βερολίνου εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματός του και η καταγωγή του. Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».

Σχετικές ειδήσεις