Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών

Ειδήσεις | Δημήτρης Τζανακόπουλος: Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε το Σάββατο (11/02/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντάς τον «εκπρόσωπο μιας ολιγομελούς ελίτ».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά βρίσκονται στην αμήχανη θέση να υπερασπίζονται μόνοι τους τις πιο παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Στην πιο κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης και σε διάσταση από την κοινωνία, δίνουν και τα τελευταία διαπιστευτήρια υποταγής στο ΔΝΤ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην υποχωρήσουν από τις παράλογες απαιτήσεις τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Τζανακόπουλος και προσθέτει: «Αδυνατούν να συμβιβαστούν με την ιδέα πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, προς όφελος της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι της ολιγομελούς ελίτ που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ποντάρει στην καταστροφή της χώρας, κλείνοντας το μάτι στους ακραίους εκ των δανειστών».

Επαναλαμβάνει δε τα ερωτήματα που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή (10/02/2017) στη Βουλή:

«1) Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης τη δήλωση του Αντιπροέδρου του, κ. Γεωργιάδη «να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση»;
2) Είναι επίσημη θέση της ΝΔ ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος;
3) Θα ταχθεί στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας στις επαφές του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας να μην υπάρχουν παράλογες αξιώσεις που δεν απορρέουν από τη συμφωνία;».

«Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες απαντήσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζανακόπουλος.

Τι απαντά η ΝΔ στον Τζανακόπουλο

Με μια λιτή ανακοίνωση απάντησε το απόγευμα του Σαββάτου η ΝΔ στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Το συντομότερο ανέκδοτο: Ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολλών...», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο