ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Θα γυρίσουν στα μούτρα του Σόιμπλε οι απειλές - Δεν έχει άλλο αίμα

Πολάκης: Θα γυρίσουν στα μούτρα του Σόιμπλε οι απειλές - Δεν έχει άλλο αίμα

Σφοδρή επίθεση στις απειλές Σόιμπλε για επανάληψη του σκηνικού του καλοκαιριού του 2015 και τα σενάρια περί Grexit εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον realfm, ο κ. Πολάκης δήλωσε βέβαιος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης λέγοντας χαρακτηριστικά σχετικά με το αν θα υπάρξει συμφωνία: «Σύντομα, θα προλάβουμε και την ποσοτική χαλάρωση και τα πάντα».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντώντας στο ερώτημα ότι κουβεντιάζουν όλοι και στο τέλος αποφασίζει ο Σόιμπλε είπε πως «Μέχρι παλιότερα αυτό γινόταν, αλλά τώρα δεν θα γίνει αυτό το πράγμα διότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Έχει ένα εξάμηνο ακόμα. Ακόμα και να υπάρξει νέα συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω γιατί η κίνηση είναι ανάποδη, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι».

Στην επισήμανση ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας και μας απειλεί πάλι με Grexit ο Παύλος Πολάκης τόνισε: «Θα του γυρίσουν στα μούτρα οι απειλές. Μας λέει ότι “εμείς ανακοινώνουμε 300 δισ. πλεόνασμα, δηλαδή αυτά καταφέραμε εμείς με αυτές τις συνθήκες, με αυτό το ευρώ, με αυτή την οικονομική πολιτική και από εσάς ζητάω κι άλλο αίμα. Ε, όχι δεν έχει άλλο αίμα. Τέλειωσε το αίμα. Αυτό είναι η ιστορία».

Στο ερώτημα αν κατά τη γνώμη του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει Grexit ο κ. Πολάκης απάντησε: «Ο Σόιμπλε επιδιώκει καταρχήν να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη». Και ξεκαθάρισε: «Δεν σηκώνει δεύτερο συμβιβασμό επώδυνο του τύπου του Ιουλίου του 2015 ούτε η κοινωνία, ούτε εμείς».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση βρεθεί μπροστά σε ακόμα μία επώδυνη συμφωνία και επιμείνει ότι δεν την ψηφίζει, είναι εκβιασμός, κι έτσι περάσει ο χρόνος, φοβάστε ότι θα μας φτάσουν στον Ιούνιο και με το πιστόλι στον κρόταφο θα μας πουν ή παίρνετε μέτρα ή ξανά το σκηνικό του 2015 ο κ. Πολάκης απάντησε: «Αυτό το σενάριο το ξαναπαίξαν, μόνο που αυτή τη στιγμή ούτε εμείς είμαστε χωρίς σφαίρες στο πιστόλι, ούτε αυτοί είναι το ίδιο δυνατοί όπως ήταν».

Σχετικές ειδήσεις