ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση - σοκ Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά

Δήλωση - σοκ Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά

Ειδήσεις | Στέλιος Κούλογλου: Αίσθηση προκάλεσε τη Δευτέρα (20/02/2017) η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ότι το κυβερνών κόμμα διέπραξε στρατηγικό λάθος το 2014, ρίχνοντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

«ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΦΕΘΕΙ Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Κούλογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν λάθος και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα. Διότι έπρεπε να είχε κανονικά αφεθεί η τότε κυβέρνηση να κάνει τη βρώμικη δουλειά, την οποία συζητήθηκε μετά να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Και πρόσθεσε: «Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να δίνουμε αυτή την εικόνα προς τα έξω, ότι το πολιτικό σύστημα είναι τέτοιο και για το μόνο που ενδιαφέρονται κάποιοι είναι να γίνουν κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα γενικότερο θέμα του πολιτικού συστήματος που προφανώς αφορά όλα τα κόμματα και δυσκολεύει την κατάσταση».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως μια επανάληψη του σεναρίου του 2015 αλλά και όλα όσα ακούγονται περί δημοψηφίσματος συνιστούν «κακή εξέλιξη».

Ερωτηθείς, τέλος, για ποιο λόγο υπάρχει καθυστέρηση ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Κούλογλου έριξε το βάρος στους Θεσμούς και είπε ότι «έπειτα από κάθε υποχώρηση οι δανειστές επανέρχονται με νέα μέτρα».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Στέλιο Κούλογλου

Σχετικές ειδήσεις