ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση γραφεία ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τόσκας «βλέπει» σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας

Επίθεση γραφεία ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τόσκας «βλέπει» σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας

Ειδήσεις | Νίκος Τόσκας: Ως προσπάθεια των «συμφερόντων διαπλοκής» να δημιουργήσουν συνθήκες αναταραχής στην Ελλάδα χαρακτήρισε τη Δευτέρα (20/02/2017) χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας την επίθεση αγνώστων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής. Κάποιοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω πιο συγκεκριμένα όταν έχω στοιχεία αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους γιατί αποσταθεροποιούν όχι την κυβέρνηση αλλά τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

«Κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διάφορες επιθέσεις που γίνονται κατά καιρούς. Έχουν γίνει πιθανότατα και λάθη από πλευράς αστυνομικής φύλαξης», παραδέχθηκε ο κος Τόσκας ενώ επεσήμανε ότι «είναι γνωστό πότε πυροδοτήθηκε αυτό το φαινόμενο και τί έγινε από το 2008 και την περίοδο της κρίσης. Προφανώς είναι ακραία και περιθωριακά στοιχεία. Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα γίνει η επανάσταση. Δεν αλλάζουν έτσι οι κοινωνίες».

Όπως είπε «παραλάβαμε έναν τομέα που είχε «μηδέν» πληροφορίες και τους συνέφερε (μπαχαλακηδες) ένα περιβάλλον συγκρουσιακό όπου οι ομάδες ΔΕΛΤΑ φόραγαν κουκούλες λες και δεν ήταν νόμιμα οργανωμένο σύνολο του κράτους. Τώρα έχει μπει μια τάξη και η αστυνομία δουλεύει πολύ πιο οργανωμένα και έχει μειωθεί η εγκληματικότητα».

Για τις δυτικές συνοικίες συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια των αστυνομικών. Με κίνδυνο της ζωής τους έκαναν έλεγχο (για ναρκωτικά) αλλά η κατάσταση στη Δυτική Αττική θέλει ειδικότερη πολιτική, δεν λύνεται μόνο με την αστυνομία, χρειάζεται κι άλλος έλεγχος στις υποβαθμισμένες αυτές περιοχές που είχαν εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια». Τόνισε ότι «κάθε μέρα εξαρθρώνονται σπείρες. Η μείωση των ληστειών δεν προήλθε από μόνη της. Εμείς αναδείξαμε το πρόβλημα στη Δυτική Αττική και η ΝΔ τώρα ξύπνησε».

Εξάλλου, για τις καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα ο κ. Τόσκας είπε πως «είναι 6.000 τα μηχανήματα και έχουν καταστραφεί γύρω στα 80. Το κόστος τους είναι στα 1.000 ευρώ αλλά κοιτάζουμε να βρούμε ποιοι κάνουν τις καταστροφές».

ΝΔ: Ανάξιος της θέσης που κατέχει ο κ. Τόσκας

2575276

Σκληρή απάντηση με αφορμή της δηλώσεις Τόσκα έδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας κατρακύλησε σήμερα ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του. Αφού ισχυρίστηκε ότι “στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά” αποσταθεροποιούν τη χώρα, προσπάθησε να εμφανίσει “κύκλους από πολιτικούς χώρους” πως συμπλέουν στην ίδια κατεύθυνση, παραπέμποντας στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Και κατέληξε η ΝΔ: «Ο κ. Τόσκας κατήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι αστυνομικές ομάδες της “ΔΕΛΤΑ” πυροδοτούσαν καταστάσεις. Εκείνος ο οποίος υποσχόταν “διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων”, προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει».

Σχετικές ειδήσεις