ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Αν μας ζητήσουν μείωση αφορολόγητου θα μειώσουμε άλλους φόρους

Τζανακόπουλος: Αν μας ζητήσουν μείωση αφορολόγητου θα μειώσουμε άλλους φόρους

Για τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αμέσως μετά την συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Alpha, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως ο δημοσιονομικός αντίκτυπος από τα μέτρα που αναμένεται να νομοθετηθούν, θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

«Αν ζητηθεί μείωση του αφορολόγητου και αυξηθούν τα έσοδα, θα έχουμε μείωση σε κάποιο άλλο, ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι μηδέν και να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πετύχαμε μια αποφασιστική νίκη σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για επιπλέον μέτρα της τάξης του 2% του ΑΕΠ. Δηλαδή όλα αυτά που συζητούσαμε επί ενάμιση χρόνο περίπου για 4,5 δισ. επιπλέον μέτρα μετά το 2019 δεν είναι πλέον στην ατζέντα της συζήτησης», υπογράμμισε.

Παράλληλα τόνισε πως, «θα ακολουθήσουν τεχνικές συζητήσεις με στόχο τη συνολική συμφωνία».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις για μια σειρά από πεδία με βάση το περίγραμμα της συμφωνίας. Πετύχαμε μια αποφασιστική νίκη σε ότι αφορά στις απαιτήσεις του ταμείου για επιπλέον μέτρα 4,5 δις μετά το 2019 που δεν είναι πια στη συμφωνία».

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «κανείς δεν θέλει κωλυσιεργία», ενώ απέφυγε να μιλήσει για χρονοδιαγράμματα.

Σχετικές ειδήσεις