ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Παράλληλη η νομοθέτηση μέτρων και αντιμέτρων

Παππάς: Παράλληλη η νομοθέτηση μέτρων και αντιμέτρων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup των Βρυξελλών έδωσε ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Η συμφωνία με τους δανειστές είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν θα υπάρξει μέτρο που θα φέρει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για κάθε πολίτη θα είναι μηδενικό», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

«Εάν έχουμε τη λήψη μέτρου το οποίο επιβαρύνει, θα έχουμε αντίστοιχο μέτρο ελάφρυνσης», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας «αν μειωθεί το αφορολόγητο, θα πρέπει να π.χ. να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως «διαψεύστηκε η αρχική εκτίμηση για μέτρα καθαρής λιτότητας» και επανέλαβε ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

«Το ΔΝΤ απαιτούσε μέτρα λιτότητας 2% μέχρι το '18», επεσήμανε ο κ. Παππάς, υποστηρίζοντας ότι «μετά τη γενική κατακραυγή, καταλήξαμε στο ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Επέμεινε δε ότι η μάχη κρίθηκε στην πολιτική και όχι στην τρόϊκα, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «αναπαρήγαγε όλο αυτό το διάστημα την επιμονή Σόιμπλε σε ακραία σενάρια».

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα η αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σχετικές ειδήσεις