Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή την επιστολή Μητσοτάκη στο ΕΣΡ

Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή την επιστολή Μητσοτάκη στο ΕΣΡ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας, ξέσπασε με αφορμή την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο του ΕΣΡ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με την επιστολή του προέδρου της ΝΔ στο ΕΣΡ, και τον καλεί άμεσα να τη δημοσιοποιήσει ολόκληρη.

Συγκεκριμένα, παραπέμποντας σε σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», αναφέρει ότι με την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΕΣΡ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο.

«Συγκεκριμένα, επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως “δεν θα πρέπει να προχωρήσει καμία διαδικασία βασισμένη στον Ν. 4339/2015 λόγω του κινδύνου να ανατραπούν εκ νέου τα αποτελέσματα και τυχόν νέας διαδικασίας, με σοβαρές συνέπειες για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για το κύρος του προσφάτως συγκροτηθέντος Συμβουλίου σας”», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες» και πως η τακτική του «να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται, θα πέσει στο κενό». «Τον καλούμε να προχωρήσει άμεσα στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της επιστολής του προς το ΕΣΡ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Δεν δεχόμαστε από μια τέτοια κυβέρνηση μαθήματα Συνταγματικότητας

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μαθήματα συνταγματικότητας από την Κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό δεν δεχόμαστε.

Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με σεβασμό την συνταγματική τάξη.

Καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί, πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του “νόμου Παππά”.

Όσο κι αν η Κυβέρνηση προσπαθεί, οι πολίτες δεν ξεχνούν τον αποτυχημένο Υπουργό – καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππά.

Τα καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του δεν θα επιτρέψουμε, ως Νέα Δημοκρατία, να εξυπηρετηθούν σε βάρος του Ε.Σ.Ρ.».