Μπακογιάννη: Να έρθει ο Τσακαλώτος στη Βουλή να πει τι έγινε στο Eurogroup

Μπακογιάννη: Να έρθει ο Τσακαλώτος στη Βουλή να πει τι έγινε στο Eurogroup

Ειδήσεις | Ντόρα Μπακογιάννη: Δριμύτατη κριτική εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, άσκησε την Πέμπτη (23/02/2017) η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας (20/02/2017).

«Να προσέλθει στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος, να καλέσει την Επιτροπή Οικονομικών και να μας πει τι έγινε στο Eurogroup», είπε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ήταν θετικό ότι επιστρέφουν οι Θεσμοί, αλλά ήταν θετικό επειδή δεν χρεοκοπήσαμε. Μην έχουμε αυταπάτες. Έρχονται οι θεσμοί, για να βάλουν πάνω στο τραπέζι μέτρα, διότι άποψή τους είναι ότι θα έχουμε δημοσιονομικό κενό. Για τον ισχυρισμό της κυβέρνησης περί αντιμέτρων δεν υπάρχει καμία δήλωση στο εξωτερικό και ταυτόχρονα ο κύριος Τσακαλώτος, ο αρμόδιος, που ήταν μέσα στην κουβέντα, που ξέρει τι του είπαν και τι είπε, δεν έχει ανοίξει το στόμα του, ούτε αυτός ούτε ο κ. Χουλιαράκης», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Kαι πρόσθεσε: «Δε δικαιούται ο Έλληνας πολίτης να ξέρει; Δε δικαιούται η αντιπολίτευση να ξέρει; Δε δικαιούται η Βουλή των Ελλήνων να ξέρει; Και βλέπουμε τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Παππά, που και οι δύο ήταν στην Αθήνα και το πολύ να ξέρουν μία κουβέντα παραπάνω, την οποία να τους είπε ο κ. Τσακαλώτος, αλλά στις συγκεκριμένες ερωτήσεις δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας και δεν μπορούν να απαντήσουν».

Κληθείσα να σχολιάσει τη σχετική απάντηση του υπουργού Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία, με τη φράση του Μαρκ Τουέιν «οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές» η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Ο κ. Τσακαλώτος δεν απευθύνει αυτή τη φράση στη ΝΔ. Η φράση απευθύνεται στο εσωτερικό του κόμματός του. Είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματός του».

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα σε αυτά που μπορεί να προτείνουν οι θεσμοί, η τομεάρχης της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αυτό στην ουσία του δεν μπορεί να σταθεί, διότι για να πάρεις μέτρα, σημαίνει ότι πρέπει να καλύψεις κάποιο κενό, άρα όλη η θεωρία περί μηδενός ευρώ μέτρων κι όλα αυτά που είπαν τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη, αν δεν ήταν τραγικά θα ήταν ακραίως κωμικά».

«Στην ουσία αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι επιστρέφουν οι θεσμοί, η τρόικα στην Ελλάδα, αυτό πανηγυρίζουμε, ότι οι αρμόδιοι έρχονται, θα γίνει μία διαπραγμάτευση, από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα θίγει τρία θέματα, το φορολογικό, το εργασιακό και το ασφαλιστικό και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει πέρυσι τέτοιον καιρό», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

Η κ. Μπακογιάννη καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για λόγους ιδεοληπτικούς μπλοκάρει τις επενδύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. «Όλες τις επενδύσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, τις προχώρησε αυτή η κυβέρνηση με δύο χρόνια καθυστέρηση [...] και αφού τις προχώρησε και τις υπέγραψε, τώρα τις μπλοκάρει. Και αποφασίζει ότι το Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος, ότι είναι δάσος [...] Ποιος έχει το δικαίωμα να στερεί από τον ελληνικό λαό δουλειά και αύξηση του ΑΕΠ, επειδή είναι κολλημένος ιδεολογικά;», είπε.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις επαφές του προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο, ανέφερε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε στο Βερολίνο και παρουσίασε στον κ. Σόιμπλε το πρόγραμμα και τις προτάσεις της ΝΔ, τις οποίες κατέθεσε πρώτα στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας και τονίζοντας την ανάγκη, τα πλεονάσματα να είναι 2%, ότι είναι αδύνατο να είναι 3% (θέση που ακολούθησε και η κυβέρνηση μετά), εξηγώντας ότι εμείς θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και θα τις προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα αυτό που χρειάζεται είναι η μείωση της φορολογίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε τη χώρα, την πατρίδα του ως έχει υποχρέωση να κάνει».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για την Ντόρα Μπακογιάννη