ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει την «ψαλίδα» η ΝΔ

Ανοίγει την «ψαλίδα» η ΝΔ
Νέα δημοσκόπηση, αυτή της VPRC δίνει σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Νέα δημοσκόπηση, αυτή της VPRC, που δημοσιεύεται αύριο στα «Επίκαιρα», δίνει σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, συγκεντρώνει στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής 30% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 24,5%, υπολειπόμενο κατά 5,5 μονάδες.

Εντός βουλής, φαίνονται ακόμη το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 5% και η ΔΗΜ.ΑΡ., οριακά με 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεν περνάει το κατώφλι του κοινοβουλίου, σε ακόμη μια δημοσκόπηση, η ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας Μπακογιάννη, συγκεντρώνοντας 1,5%.

Απογοητευτικά για την κυβερνώσα παράταξη είναι όμως όλα τα δεδομένα με το 82% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση, το 84% να εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σχέση με πέρυσι (το 67% μάλιστα αυτών, εκτιμά ότι έχει χειροτερέψει πολύ ενώ το 17% έχει χειροτερέψει λίγο ενώ μόλις το 3% βλέπει λίγη ή μεγαλύτερη βελτίωση).

Περισσότεροι από 9 στους 10 πολίτες, το 91%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση η ελληνική κυβέρνηση ενώ ήδη το 71% αυτών, δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο που ασκεί την πολιτική ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.