ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό για τις θυσίες τους

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό για τις θυσίες τους

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Χάσαμε την αξιοπιστία μας. Έγινε τρομερή ζημιά στην οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματεύονταν το πρώτο εξάμηνο με τον τρόπο που επέλεξε να διαπραγματευτεί, το 3ο Μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν», τόνισε μιλώντας στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης, πιθανότατα, είχε στόχο να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ το δεύτερο είπε, πως ήταν καλύτερα σχεδιασμένο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «για να διαπραγματευτεί περισσότερο δημοσιονομικό χώρο, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις» και σημείωσε ότι «η οικονομία ασφυκτιά κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και των πολύ υψηλών εισφορών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ορόσημο το 2021 γιατί «είναι η επέτειος της ελληνικής επανάστασης» και υπογράμμισε ότι θα ήθελε να δει την Ελλάδα «να πραγματοποιεί ένα άλμα στο κέντρο της Ευρώπης».
«Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό για τις θυσίες τους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Έχουν φύγει από την Ελλάδα 300.000 νέοι, ενώ το 25% του πλούτου χάθηκε».
«Χρειαζόμαστε μια ανταγωνιστική οικονομία και τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Πρέπει άμεσα να χαμηλώσουμε τους φόρους και να απελευθερώσουμε την αγορά μας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι προέρχεται από πολιτική οικογένεια, επισήμανε: «Είμαι περήφανος για την πολιτική μου κληρονομιά. Έχω αποδείξει ότι είμαι συνεπής και αποφασισμένος να κάνω μεταρρυθμίσεις. Έχω αποδείξει ότι έφερα εις πέρας μεταρρυθμίσεις. Κέρδισα τις εσωκομματικές εκλογές ενάντια στις πιθανότητες. Κινητοποίησα πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν στις ιδέες μου».

«Η φορολογική μεταρρύθμιση», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, «είναι κομβική για την Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη νομοθετική ρύθμιση που θα φέρουμε ως κυβέρνηση. Με έμφαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές και επιτάχυνση στις διαδικασίες αδειοδότησης. Άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε αφορούν την δημόσια διοίκηση με αξιολόγηση και επιβράβευση των καλών δημοσίων υπαλλήλων. Θα πραγματοποιήσουμε τις τομές που απαιτούνται στην Παιδεία, σε σχολεία και πανεπιστήμια, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία» επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκαθάρισε ότι, είναι πολύ σημαντικό «να έρθουν ξένες επενδύσεις», ενώ συνέχισε: «Υπήρξαν καθυστερήσεις σε μεγάλες αποκρατικοποιήσεις. Πρέπει να βρούμε 100 δισ. επενδύσεων σε πέντε με επτά χρόνια. Θα πρέπει κάποια κεφάλαια να προέρχονται από ξένες επενδύσεις και κάποια από εγχώριες. Το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών είναι πολύ σημαντικό για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ άμεσα πρέπει να δοθεί λύση στα κόκκινα δάνεια».
«Όσο το συντομότερο έρθει η πολιτική αλλαγή, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικές ειδήσεις