ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει με αμοιβαίες υποχωρήσεις

Μπαλάφας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει με αμοιβαίες υποχωρήσεις

Την εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει θετικά, με αμοιβαίες υποχωρήσεις εξέφρασε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

«Βλέπουμε συνεχώς το ίδιο έργο καθώς υπάρχει ένα τμήμα των δανειστών -στη βάση αυτή βρίσκεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- που ανακαλύπτει την τελευταία στιγμή αντιρρήσεις, κρατάει καθυστέρηση, πατάει φρένο, ζητώντας να απορυθμίσουμε την αγορά εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι είναι «χωρίς επίδραση ουσιαστική και θετική τα μέτρα» τα οποία ζητούν οι δανειστές «στην επιχειρηματική ανάπτυξη και τη δραστηριότητα», ενώ ερωτηθείς για τη στάση που τηρεί η άλλη πλευρά στη διαπραγμάτευση σημείωσε πως «έχουμε ζήσει τις ακαμψίες των δανειστών».

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα πράγματα μ' ένα «μείγμα σοβαρότητας» και προσέθεσε: «Η συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 εμείς την τηρούμε και καλούμε και τους άλλους, αυτή τη συμφωνία που συνυπογράψαμε για μία τριετία 2015-2018 να τη σέβονται και να την τηρούν».