ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οπερέτα» της κυβέρνησης για τα αντίμετρα: Άλλα λέει ο Σκουρλέτης κι άλλα ο Τζανακόπουλος

«Οπερέτα» της κυβέρνησης για τα αντίμετρα: Άλλα λέει ο Σκουρλέτης κι άλλα ο Τζανακόπουλος

Ειδήσεις | Πάνος Σκουρλέτης | Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Τεταρταίος πυρετός» έχει καταλάβει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τη δήλωση που έκανε το πρωί της Δευτέρας (13/03/2017) ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον ραδιοσταθμό «Real FM» ότι τανέα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή προς ψήφιση, θα πρέπει να περάσουν με ευρύτατη πλειοψηφία.

«ΜΥΛΟΣ» ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

«Επειδή ακριβώς αυτά τα μέτρα αφορούν το έτος 2019 και μετά υπάρχει ανάγκη να ψηφιστούν από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός Βουλής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν θα είναι 180 ή παραπάνω ή λιγότερο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι στο μεγαλύτερο της μέρος. Άρα, δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε αυτή τη διάσταση, της ανάγκης να υπάρξει μία ευρύτερη συναίνεση».

Αν και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε πως η δήλωση αυτή συνιστά προσωπική άποψη και όχι επίσημη κυβερνητική θέση, τα όσα είπε ήταν αρκετά, για να προκαλέσουν οργή και προβληματισμό στο Μαξίμου, καταδεικνύοντας ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν συνεννοείται με τους υπουργούς του ούτε καν για τα στοιχειώδη.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, «άδειασε» τον κ. Σκουρλέτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ούτε νομικός, ούτε θεσμικός λόγος για αυξημένη πλειοψηφία, η κυβέρνηση μετρά 153 βουλευτές».

ΝΔ: Δεν θα ψηφίσουμε τα νέα μέτρα

ND KTIRIO 1

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση Σκουρλέτη, ο οποίος φαίνεται πως κινήθηκε εκτός κυβερνητικής γραμμής, προκάλεσε την αντίδραση και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών, μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

«Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε σήμερα από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να γίνει ουσιαστικά συνένοχη στην κυβερνητική αποτυχία, ανικανότητα και αναλγησία και να ψηφίσει τα νέα δυσμενή μέτρα στη Βουλή. Τον ενημερώνουμε για να μην αγωνιά ούτε εκείνος, ούτε ο κ. Τσίπρας, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης», ανέφερε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Και κατέληξε: «Όλοι συνειδητοποιούν ότι η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Ντάισελμπλουμ: Αντίμετρα; Αν και εφόσον πάτε καλά...

Σε κάθε περίπτωση, η νευρικότητα στους κόλπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έκδηλη, ενώ το κλίμα ήρθε νωρίτερα σήμερα να δυσχεράνει ένα έγγραφο του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς την ολλανδική Βουλή, εν όψει του προσεχούς Eurogroup στις 20/03/2017.

Στο έγγραφο αυτό, ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι μόνον όταν θα υπάρχει διαρθρωτικός δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορεί η Ελλάδα να κάνει χρήση των αντισταθμιστικών μέτρων.

Ουσιαστικά, ο επικεφαλής του Eurogroup, με την τοποθέτησή του αυτή, εξέθεσε ανεπανόρθωτα την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διατεινόταν σε κάθε δυνατή ευκαιρία ότι για κάθε μέτρο των Θεσμών, θα υπάρξει ένα αντίμετρο από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε αναλυτικά στο cnn.gr τι είπε ο επικεφαλής του Eurogroup

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα νέα μέτρα

Σχετικές ειδήσεις