ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Αν «κοτάνε» ας με πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο (vid)

Βαρουφάκης: Αν «κοτάνε» ας με πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο (vid)

Τι αποκαλύπτει για το τρίτο Μνημόνιο, τις συνομιλίες με τον Τσίπρα και το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit – Γιατί χαρακτηρίζει καταστροφικό το κλείσιμο της αξιολόγησης

Νέα αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην οικονομία εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνιοκολάου, ο κ. Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015 επαναλαμβάνοντας πως είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για τις προθέσεις των δανειστών.

Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος μίλησε για την εποχή του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών, επισημαίνοντας ότι γνώριζαν ότι θα συμβεί, αλλά έπρεπε να αντιδράσει η κυβέρνηση.

Κατηγόρησε τον Σόιμπλε ως υπαίτιο για το τρίτο μνημόνιο τονίζοντας ότι από την αρχή ήταν το σχέδιό του για να οδηγήσει την Ελλάδα στο Grexit.

Σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή εκείνο το διάστημα, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι, τελικά, «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την δραχμή είναι να την φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης».

Απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για τους χειρισμούς του ως υπουργός οικονομικών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Ας με πάνε στο Ειδικό δικαστήριο αν “κοτάνε”. Θα είναι μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις