ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης προς Τσίπρα: Αν μείνεις ανένδοτος, θα πάμε σύντομα σε εκλογές

Λεβέντης προς Τσίπρα: Αν μείνεις ανένδοτος, θα πάμε σύντομα σε εκλογές

Ειδήσεις | Βασίλης Λεβέντης: Την ανησυχία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέφρασε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή (17/03/2017) ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ»

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της «Ώρας του πρωθυπουργού», ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως δεν θα πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιμείνει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Σας καλώ να αφαιρέσετε από το νου σας το αίτημα αυτό, οι ξένοι δεν θα το δεχθούν».

«Αν το κάνετε, σε αυτή την περίπτωση η διαπραγμάτευση σας λέω είναι κοντά. Αν μείνετε ανένδοτος μπορεί σύντομα να έρθουν και εκλογές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Αν έχουν τη συγκατάθεσή σας, αυτό σημαίνει ότι μέσα σας δεν ωρίμασε ότι η συμφωνία είναι επιτυχής», σημείωσε ο κ. Λεβέντης, ενώ επιτέθηκε φραστικά τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους, κατηγορώντας τους ότι υποδεικνύουν στη κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση, δηλαδή να δεχτεί όλα τα μέτρα, τα οποία όμως -όπως είπε- δεν θα ψηφίσουν.

«Πρώτα νοικοκυρεύεις το σπίτι σου και μετά απλώνεις το χέρι σου και ζητάς δανεικά. Από το 2009 είχαμε έναν Παπανδρέου που έλεγε "λεφτά υπάρχουν", ο κ. Σαμαράς το πρόγραμμα στο Ζάππειο και ο κ. Τσίπρας έσκισε τα μνημόνια. Λέει η ΝΔ "όσο αργούμε χάνουμε, άρα ψηφίστε τα όλα". Δηλαδή, την προδοσία να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κι εμείς θα τα εφαρμόσουμε μετά», είπε ο κ. Λεβέντης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των επενδύσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε: «Η ανάγκη επενδύσεων δεν μπορεί να πάει πιο πέρα. Όσο καθυστερεί το θέμα αυτό πυροβολούμε την κοιλιά μας».

Σχετικές ειδήσεις