ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημίτης: Φοβάμαι το ατύχημα – Μόνη λύση οι εκλογές

Σημίτης: Φοβάμαι το ατύχημα – Μόνη λύση οι εκλογές

Την ανησυχία του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση και την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σημίτης σημειώνει ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει κάποιο σχέδιο για έξοδο της χώρας από το ευρώ και εκφράζει ανοιχτά το φόβο για... ατύχημα! «Φοβάμαι τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση. Φοβάμαι το ατύχημα».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει έκτακτη την κατάσταση της χώρας και προτείνει ως λύση την προσφυγή στις κάλπες. Παράλληλα επισημαίνει ότι «το κυβερνών κόμμα έχει χάσει την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά».

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς ο κ. Σημίτης επισημαίνει: «Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες. Δεν γίνεται με μισαλλοδοξία. Δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές. Δεν γίνεται με εχθρότητα. Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει παράλληλα την απορία του για τις επιλογές που έκανε η κυβέρνηση στο αναπτυξιακό συμβούλιο. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Έκανε ένα μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης στο αναπτυξιακό συμβούλιο της οποίας ποιος είναι πρόεδρος; Πρόεδρος είναι ένας αμερικάνος καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι δυνατόν να είναι αυτός πρόεδρος της αναπτυξιακής επιτροπής; Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απέξω. Γίνεται έτσι η δουλειά;»

Σχετικές ειδήσεις