ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Μετά το Πάσχα τα νέα μέτρα - Δεν έχουμε εντολή απόδρασης

Βούτσης: Μετά το Πάσχα τα νέα μέτρα - Δεν έχουμε εντολή απόδρασης

Ειδήσεις | Νίκος Βούτσης: Στις απαιτήσεις των δανειστών έριξε την Τετάρτη (05/04/2017) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, το φταίξιμο για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό των «Παραπολιτικών», ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «η εντολή που δόθηκε στην κυβέρνηση μετά το τρίτο μνημόνιο ήταν να κλείσει η συμφωνία με την κοινωνία όρθια. Και αυτό θα κριθεί από το λαό».

«Δεν έχουμε εντολή απόδρασης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις απαιτήσεις των δανειστών, ο κ. Βούτσης επισήμανε πως τα μέτρα θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα καθώς θα υπάρχουν τα αντίμετρα και συμπλήρωσε ότι αν τα επώδυνα μέτρα δεν ακολουθούνταν από αντίμετρα δεν θα τα έφερνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρχουν διαρροές στην ψήφισή τους.

«Η επιφύλαξη μου είναι ότι κάποιοι θα χάσουν και το όφελος που θα έχουν από τα αντίμετρα θα είναι μικρότερο», ανέφερε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες σε αντιστάθμισμα της μείωσης αφορολόγητου.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αν δημιουργείται μέτωπο κατά της κυβέρνησης είπε πως δεν μιλά για συνωμοσία και πως καλά κάνει η αντιπολίτευση και έχει επαφές.

Διαβάστε εδώ όλα τα θέματα για τα νέα μέτρα

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Βούτση

Σχετικές ειδήσεις