ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Βίτσας: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2017 και το 2018

Επιμένει ο Βίτσας: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2017 και το 2018

Ειδήσεις | Δημήτρης Βίτσας: Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη συμφωνία που «κλείδωσε» στο Eurogroup της Μάλτας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, υποστήριξε σήμερα, Τρίτη (18/04/2017) ότι δεν θα υπάρξει κανένα νέο μέτρο για το επόμενο διάστημα.

«Δεν θα υπάρξουν μέτρα για το 2017 και το 2018», είπε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Η χρονική ακολουθία έχει ως εξής: Τα τεχνικά κλιμάκια λύνουν τα τεχνικά ζητήματα της αξιολόγησης -κάτι που δεν είναι δύσκολο αφού τα περισσότερα ζητήματα έχουν λυθεί από τον περασμένο Νοέμβριο-, οριστικοποιούνται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, τελειώνουμε με τη μεγάλη δόση τον Ιούλιο του 2017 και μπαίνουν οι βάσεις για την ανάπτυξη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πακέτο» τα μέτρα και τα αντίμετρα και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και επισήμανε πως «στη Βουλή θα ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα μαζί ενώ δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος».

Σε ερώτηση για πληροφορίες που θέλουν την Παγκόσμια Τράπεζα να μην προχωρά στο δανεισμό ύψους 3 δισ. ευρώ για την ανεργία, ο κ. Βίτσας απάντησε: «Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη μείωση της ανεργίας. Πάντως, την ώρα που βγαίνεις από προγράμματα δεν είναι ανάγκη να φορτωθείς και άλλες δεσμεύσεις».

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τα νέα μέτρα

Σχετικές ειδήσεις