ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων για τα ψέματα του Τσίπρα

Κικίλιας: Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων για τα ψέματα του Τσίπρα

«Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε πως κοροϊδεύει με ψέματα τον ελληνικό λαό, εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Αντέννα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή δεν μπορεί να δει την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες».

Αναφερόμενος, δε, στις 1.000 κατασχέσεις την ημέρα ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο πρωθυπουργός αφού πρώτα είπε ψέματα στους πολίτες και τους υποσχέθηκε τα πάντα, τώρα τους υπερφορολογεί άγρια και τους παίρνει τα σπίτια.

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται, χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το πλεόνασμα του 2016 προκύπτει από την υπερφορολόγηση, τις κατασχέσεις και το γεγονός ότι το κράτος δεν πληρώνει αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες.

«Δεν πάει στην κοινωνία αλλά στην οικοδόμηση κομματικού κράτους με τους διορισμούς ημετέρων από τις πόρτες και τα παράθυρα σε φορείς, υπουργεία και κομματικά γραφεία», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για αυτοσχεδιασμούς.

«Του ζητούσαν λέει 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα: 3,6 δισ. μέτρα που φέρνει επί 42 φορές=151,2 δισ. μέτρα. Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια για να επιστρέψει η κυβέρνηση αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δισ. ευρώ σύνολο. «Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα δεν ψηφίζουμε αντίμετρα. Η χώρα είναι σε λάθος δρόμο και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην αβεβαιότητα», τόνισε προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας έφτιαξε το νέο μεγάλο παραμύθι, που πρέπει να μασήσουν οι Έλληνες, πως θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια.

«Πώς θα μας βγάλει από τα Μνημόνια αφού έχει συμφωνήσει σκληρά μέτρα μετά το 2018; Λέει ψέματα! Έχει ήδη δεχτεί και φέρνει 4ο Μνημόνιο, με υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια και χωρίς χρηματοδότηση. Δεν έχει πάρει τίποτα για το χρέος, γιατί στα μάτια των εταίρων μας είναι αναξιόπιστος και ούτε αυτό που έχει προσυμφωνηθεί δεν του δίνουν», είπε, ενώ σχολίασε και την αναφορά του πρωθυπουργού στην κα Μέρκελ.

«Τι και αν από το "Go Back κ. Μέρκελ" έγινε χτες "η ανοιχτόμυαλη ηγέτις" ή από το "όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους ούτε της Ευρώπης" που είχε πει φωτογραφίζοντας τον κ. Σόιμπλε, χτες έγινε "ένας πολύ σοβαρός και σεβαστός πολιτικός αντίπαλος που είναι σε μια συμμαχική κυβέρνηση". Βολικός ο κ. Τσίπρας για τα ξένα συμφέροντα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κικίλια ο πρωθυπουργός κόβει ξανά μισθούς και συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.

«Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων, γιατί έχουν καταλάβει, ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έδινε, για την καρέκλα», συνέχισε επισημαίνοντας πως στον αντίποδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτει στους Έλληνες μια άλλη πρόταση, με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, ενώνοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Χώρας.

«Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας, μείωσης των δαπανών του κράτους, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και στήριξης των αδυνάμων. Η αλήθεια θα κερδίσει το ψέμα. Οι Έλληνες θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους. Η χώρα θα τα καταφέρει. Η Ελληνική κοινωνία το αξίζει και το μπορεί. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη, είναι να φύγει η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικές ειδήσεις